ACM: consumenten kunnen veel geld besparen door over te stappen

Door over te stappen naar een andere energieleverancier kunnen consumenten (nog steeds) veel geld besparen. De besparingen kunnen oplopen tot wel € 517,- blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Uit hetzelfde onderzoek komt naar voren dat een recordaantal huishoudens (1.6 miljoen) tussen april 2018 en maart 2019 is overgestapt. Benieuwd naar álle resultaten? Lees dan snel verder…

ACM: vergelijken loont
Dat vergelijken loont, blijkt wel uit de resultaten van het onderzoek van de ACM. Waar de besparingen vorig jaar opliepen tot zo’n € 391,- is dat dit jaar nog een stuk hoger. Sommige huishoudens besparen zelfs € 517,-. Een bedrag waar we allemaal wel vrolijk van zouden worden, niet waar?! Vergeleken met 2016 zien we dat steeds meer consumenten vinden dat je met overstappen veel geld kunt besparen. In 2016 was namelijk 41% het hier mee eens, in 2019 is dat 51%. Verder blijkt dat ‘prijs’ door 71% van de consumenten wordt genoemd als (hoofd)reden om over te stappen. Daarnaast zijn een welkomstcadeau (21%) en de levering van groene energie ook argumenten om te switchen.

Een ander belangrijk resultaat uit het onderzoek van de ACM is het feit dat er wéér meer huishoudens zijn overgestapt. Het gaat om een verhoging van 300.000 huishoudens ten opzichte van vorig jaar. Een serieus record.

Alle feiten op een rij:
• 71% van de consumenten noemt ‘prijs’ als grootste reden om over te stappen.
• 87% is tevreden of zeer tevreden over de manier waarop de switch is afgehandeld.
• Besparingen kunnen oplopen tot € 517,-.
• Kleine stijging in het aantal consumenten dat digitaal overstapt.
• 1.6 miljoen huishoudens stapten in 2019 over naar een andere energieleverancier.