Telefoon kapot: dekt jouw verzekeraar de schade?

Onze mobiele telefoon is inmiddels één van onze belangrijkste bezittingen geworden. Een leven zonder is haast niet meer voor te stellen. Daarom zorgt het idee van een kapotte telefoon direct al voor klamme handen. Gelukkig kun je je met de juiste allrisk-inboedelverzekering tegen deze schadekosten verzekeren. Benieuwd of jouw verzekeraar deze schade vergoedt? Wij zochten het voor je uit…

Schietgebedje
We hebben het allemaal weleens meegemaakt… Een telefoon die per ongeluk uit je hand glipt en vervolgens met het scherm naar beneden op de grond valt. Voordat je je telefoon met je hart in je keel van de vloer raapt, doe je nog snel een schietgebedje. Alsjeblieft geen schade. Soms worden je gebeden verhoord, soms niet. In dat laatste geval kan een allrisk-inboedelverzekering (een inboedelverzekering die vrijwel alle schade aan de spullen in huis dekt) je uit de brand helpen. Schade die je buitenshuis oploopt, kun je niet verhalen op je inboedelverzekering. Wat dus ook geldt voor je telefoon.